Creating a php script using imagemagick(paid)

Do you need consulting from ImageMagick experts and are willing to pay for their expertise? Or are you well versed in ImageMagick and offer paid consulting? If so, post here otherwise post elsewhere for free assistance.
Post Reply
tunezio
Posts: 26
Joined: 2016-08-09T08:59:20-07:00
Authentication code: 1151

Creating a php script using imagemagick(paid)

Post by tunezio » 2017-01-06T09:43:51-07:00

Hello

My script already exists but it does not work very well and I have to improve it. I explain my problem, currently I generate an image, with transparent background, from text provided by the user with several possible combinations:
- Several choices of typos are proposed
- the text can be one or two lines
- the size of the second line is smaller than the first
- We can apply a texture for the text.
- We can add a 3D effect to the first line only
- We can add a border for the image (textured).
- a background can be added when frame option is selected
- We can add a border at the top and bottom for the text (without background)

Problems :
- the line spacing is sometimes too large if the user enters a text for some typos
- the image is cut off

Rqs:
- the text means a line of text or two
- the texture is always applied (except the background which must be a color)

(I am waiting for your quotation for new script)

The picture below can illustrate what I have just explained with the options configurator and some exemples :

Image

User avatar
fmw42
Posts: 22109
Joined: 2007-07-02T17:14:51-07:00
Location: Sunnyvale, California, USA

Re: Creating a php script using imagemagick(paid)

Post by fmw42 » 2017-01-06T11:13:37-07:00

What is your IM version and platform? Perhaps you just need to upgrade to a more current version of IM where the label: and or caption: are working better.

tunezio
Posts: 26
Joined: 2016-08-09T08:59:20-07:00
Authentication code: 1151

Re: Creating a php script using imagemagick(paid)

Post by tunezio » 2017-01-12T06:43:47-07:00

Hello,

my version is : Version: ImageMagick 6.8.9-9 Q16 x86_64 2016-11-29

I need an expert intervention to generate a correct script

thanks

User avatar
dlemstra
Posts: 1386
Joined: 2013-05-04T15:28:54-07:00
Authentication code: 6789
Contact:

Re: Creating a php script using imagemagick(paid)

Post by dlemstra » 2017-01-12T09:03:49-07:00

You might also want to answer his question about the platform you are working on. In other words, what is your operating system?
.NET + ImageMagick = Magick.NET https://github.com/dlemstra/Magick.NET, @MagickNET, Donate

tunezio
Posts: 26
Joined: 2016-08-09T08:59:20-07:00
Authentication code: 1151

Re: Creating a php script using imagemagick(paid)

Post by tunezio » 2017-01-18T06:48:45-07:00

The script is executed by php on an ubuntu server.
And already has the latest version of imagemgick

User avatar
fmw42
Posts: 22109
Joined: 2007-07-02T17:14:51-07:00
Location: Sunnyvale, California, USA

Re: Creating a php script using imagemagick(paid)

Post by fmw42 » 2017-01-18T10:52:22-07:00

Did you see my PM on this forum to you, since you did not leave a DM address.

tunezio
Posts: 26
Joined: 2016-08-09T08:59:20-07:00
Authentication code: 1151

Re: Creating a php script using imagemagick(paid)

Post by tunezio » 2017-01-19T07:45:41-07:00

Hello

Two images which illustrate the desired results using imagemagick

Texture + 3D effect

Image

Only texture

Image

tunezio
Posts: 26
Joined: 2016-08-09T08:59:20-07:00
Authentication code: 1151

Re: Creating a php script using imagemagick(paid)

Post by tunezio » 2017-01-24T08:10:49-07:00

Hello
please I need help, it is very urgent

tunezio
Posts: 26
Joined: 2016-08-09T08:59:20-07:00
Authentication code: 1151

Re: Creating a php script using imagemagick(paid)

Post by tunezio » 2017-02-02T07:18:44-07:00

Hello,

Nobody can help me.

GREENTIC
Posts: 2
Joined: 2017-02-08T01:49:47-07:00
Authentication code: 1151

Re: Creating a php script using imagemagick(paid)

Post by GREENTIC » 2017-02-08T05:13:58-07:00

Hello I am the director of the agency Greentic, can you help us to solve this problem? thank you

User avatar
fmw42
Posts: 22109
Joined: 2007-07-02T17:14:51-07:00
Location: Sunnyvale, California, USA

Re: Creating a php script using imagemagick(paid)

Post by fmw42 » 2017-02-08T10:32:14-07:00

Are you using PHP exec() to make command line calls or are you using Imagick?

GREENTIC
Posts: 2
Joined: 2017-02-08T01:49:47-07:00
Authentication code: 1151

Re: Creating a php script using imagemagick(paid)

Post by GREENTIC » 2017-02-09T07:56:43-07:00

Hello, yes we use PHP exec()

User avatar
fmw42
Posts: 22109
Joined: 2007-07-02T17:14:51-07:00
Location: Sunnyvale, California, USA

Re: Creating a php script using imagemagick(paid)

Post by fmw42 » 2017-02-09T12:37:40-07:00

I am not a PHP expert. But if you send me your email address via this forum's Private Email, we can correspond offline. I am not sure I can spend a lot of time, but perhaps I can take a look. Line spacing may simply be an issue of your font glyphs not being specified properly. So I am not sure that can be helped apart from finding other fonts or the same fonts with better glyphs. The image cutoff may be how you create your text and the IM version you are using. This issue crops up from time to time and has been tweaked, so using the latest version of IM may be required to get the updates on those fixes.

Post Reply