Tintilize script error

A plethora of command-line scripts that perform geometric transforms, blurs, sharpens, edging, noise removal, and color manipulations.
Post Reply
Don
Posts: 47
Joined: 2013-05-09T14:10:43-07:00
Authentication code: 6789

Tintilize script error

Post by Don » 2015-02-22T19:45:10-07:00

Hello Fred,

I took a photo with the iPhone6 and then I took the photo and put it on my computer to try out the Tintilize script and I got the following error:

convert: magick/blob.c:4069: WriteBlob: Assertion `data != (const unsigned char *) ((void *)0)' failed.
tintilize: line 243: 11951 Aborted (core dumped) convert -quiet -regard-warnings "$infile" $setcspace -colorspace gray +repage "$tmpA"

I am not sure why this happened from using a photo taken with the iPhone6 because for example if I take a photo that was taken from an iPhone4s, the script works perfectly. It also works with photos not taken by any phones. The problem seems only with photos taken with iPhone6.

My version of ImageMagick is:
Version: ImageMagick 6.8.7-9 Q16 x86_64 2013-12-10 http://www.imagemagick.org
Copyright: Copyright (C) 1999-2014 ImageMagick Studio LLC
Features: DPC OpenMP
Delegates: bzlib fontconfig freetype jng jp2 jpeg lcms png tiff x zlib

The only argument I gave it was the color: #debd18

This is the photo: https://www.dropbox.com/s/gfghcqzd88dqk ... h.jpg?dl=0

Thank you.

User avatar
fmw42
Posts: 25042
Joined: 2007-07-02T17:14:51-07:00
Authentication code: 1152
Location: Sunnyvale, California, USA

Re: Tintilize script error

Post by fmw42 » 2015-02-22T21:20:34-07:00

This command works fine for me on IM 6.9.0.7 Q16 Mac OSX

Code: Select all

tintilize -m "#debd18" tableCloth.jpg result.jpg
Did you quote the color?

If you did, then the only thing I can think of is that your version of IM might have a bug.

Also you could try -strip on your file and save to a new image and try that. Perhaps some meta data is causing a problem.

Don
Posts: 47
Joined: 2013-05-09T14:10:43-07:00
Authentication code: 6789

Re: Tintilize script error

Post by Don » 2015-02-23T00:52:38-07:00

Hello Fred,

Yes I quoted the color.

I went ahead and upgraded to the latest version of IM and it works now.

Also, thanks for the tip on -strip. Thanks again.

Post Reply