Possible bug in version 6.8.3-0

Post any defects you find in the released or beta versions of the ImageMagick software here. Include the ImageMagick version, OS, and any command-line required to reproduce the problem. Got a patch for a bug? Post it here.
Post Reply
ditto
Posts: 27
Joined: 2012-10-12T10:23:43-07:00
Authentication code: 67789

Possible bug in version 6.8.3-0

Post by ditto »

Hi,

After upgrading from ImageMagick 6.8.2-10 to ImageMagick 6.8.3-0, I have problems regarding CMS like MovableType on customers sites wich no longer recognize that Image::Magick is installed.

For example after upgrading to ImageMagick 6.8.3-0 and running MovableType mt-check.cgi page, it says this;
Image::Magick
Your server does not have Image::Magick installed, or Image::Magick requires another module that is not installed. This module is needed if you would like to be able to create thumbnails of uploaded images. Please consult the installation instructions for help in installing Image::Magick.
However if I downgrade to ImageMagick 6.8.2-10 and run MovableType mt-check.cgi page again, then it works and say this:
Image::Magick
Your server has Image::Magick installed (version 6.82).
So this seem to be related to the change in SVN revision 11045, wich in changelog say this: "Allow PerlMagick to be multi-quantum (e.g. Image::Magick::Q16)."

Is this a bug, or is it something I need to add to my configure command to get MovableType and other CMS to recognize that Image::Magick is installed? Currently I am running this configure command during installation:

Code: Select all

./configure --with-perl=/usr/bin/perl
I am running CentOS 6.3 64bit, and everything seems to work fine when I check the versions on my server like this:

Code: Select all

[root@server /]# php -m | grep imagick
imagick
[root@server /]# identify -version
Version: ImageMagick 6.8.3-0 2013-02-16 Q16 http://www.imagemagick.org
Copyright: Copyright (C) 1999-2013 ImageMagick Studio LLC
Features: DPC OpenMP
Delegates: bzlib mpeg freetype jng jp2 jpeg lcms png ps tiff x xml zlib

[root@server /]# which convert
/usr/local/bin/convert
[root@server /]#
Please help, because now I will not be able to upgrade to any newer version, but I am locked in version 6.8.2-10. Also please let me know if you need any more information from my setup. Thanks!

User avatar
magick
Site Admin
Posts: 11162
Joined: 2003-05-31T11:32:55-07:00

Re: Possible bug in version 6.8.3-0

Post by magick »

Try this:
  • cd ImageMagick-6.8.3-0
    ./configure --with-perl
    make
    make install
    cd PerlMagick
    perl Makefile.PL
    make
    make install
    make test
do the PerlMagick unit tests pass? If so, that suggests that PerlMagick is working probably. Try your script again. If it fails, the problem is likely with the script, not ImageMagick / PerlMagick.

ditto
Posts: 27
Joined: 2012-10-12T10:23:43-07:00
Authentication code: 67789

Re: Possible bug in version 6.8.3-0

Post by ditto »

Thanks. The way I have installed it like this (wich work in MovableType in ImageMagick version 6.8.2-10 but no in version 6.8.3-0):

Code: Select all

cd ImageMagick-6.8.3-0
./configure --with-perl=/usr/bin/perl
make
make install
My question is therefor what does your code example do different then my example? What does "./configure --with-perl" do instead of my code "./configure --with-perl=/usr/bin/perl"? And what does "perl Makefile.PL" do? Because I do not have that when I install?

I will try your commands to install on my test server, and post a reply soon.

User avatar
magick
Site Admin
Posts: 11162
Joined: 2003-05-31T11:32:55-07:00

Re: Possible bug in version 6.8.3-0

Post by magick »

We ran the mt-check.cgi script and it recognized that PerlMagick was installed, it could not recognize the version.

ditto
Posts: 27
Joined: 2012-10-12T10:23:43-07:00
Authentication code: 67789

Re: Possible bug in version 6.8.3-0

Post by ditto »

It is not clear to me how to understand your last reply. When you run mt-check.cgi, did it say that "Your server does not have Image::Magick installed", or did it not say that?

Also please note that my customer is running a older version of MovableType, it is MovableType 4.35. But before I test in the newest version, I would like to understand if it worked or not when you run mt-check.cgi?

User avatar
magick
Site Admin
Posts: 11162
Joined: 2003-05-31T11:32:55-07:00

Re: Possible bug in version 6.8.3-0

Post by magick »

It said "Image::Magick Your server has Image::Magick installed (version unknown)."

ditto
Posts: 27
Joined: 2012-10-12T10:23:43-07:00
Authentication code: 67789

Re: Possible bug in version 6.8.3-0

Post by ditto »

magick wrote:Try this:
  • cd ImageMagick-6.8.3-0
    ./configure --with-perl
    make
    make install
    cd PerlMagick
    perl Makefile.PL
    make
    make install
    make test
do the PerlMagick unit tests pass? If so, that suggests that PerlMagick is working probably. Try your script again. If it fails, the problem is likely with the script, not ImageMagick / PerlMagick.
I did this now, but the thest failed! Remember that it works for me in ImageMagick version 6.8.2-10, but not in ImageMagick version 6.8.3-0), here is the result when doing your commands above:

Code: Select all

Test Summary Report
-------------------
t/blob.t        (Wstat: 512 Tests: 1 Failed: 1)
  Failed test:  1
  Non-zero exit status: 2
t/bzlib/read.t  (Wstat: 512 Tests: 1 Failed: 1)
  Failed test:  1
  Non-zero exit status: 2
  Parse errors: Bad plan.  You planned 2 tests but ran 1.
t/bzlib/write.t (Wstat: 512 Tests: 1 Failed: 1)
  Failed test:  1
  Non-zero exit status: 2
t/composite.t   (Wstat: 512 Tests: 1 Failed: 1)
  Failed test:  1
  Non-zero exit status: 2
  Parse errors: Bad plan.  You planned 18 tests but ran 1.
t/filter.t      (Wstat: 512 Tests: 1 Failed: 1)
  Failed test:  1
  Non-zero exit status: 2
  Parse errors: Bad plan.  You planned 58 tests but ran 1.
t/getattribute.t (Wstat: 512 Tests: 1 Failed: 1)
  Failed test:  1
  Non-zero exit status: 2
  Parse errors: Bad plan.  You planned 25 tests but ran 1.
t/jng/read.t    (Wstat: 512 Tests: 1 Failed: 1)
  Failed test:  1
  Non-zero exit status: 2
  Parse errors: Bad plan.  You planned 11 tests but ran 1.
t/jng/write.t   (Wstat: 512 Tests: 1 Failed: 1)
  Failed test:  1
  Non-zero exit status: 2
  Parse errors: Bad plan.  You planned 11 tests but ran 1.
t/jp2/read.t    (Wstat: 512 Tests: 1 Failed: 1)
  Failed test:  1
  Non-zero exit status: 2
  Parse errors: Bad plan.  You planned 3 tests but ran 1.
t/jpeg/read.t   (Wstat: 512 Tests: 1 Failed: 1)
  Failed test:  1
  Non-zero exit status: 2
  Parse errors: Bad plan.  You planned 2 tests but ran 1.
t/jpeg/write.t  (Wstat: 512 Tests: 1 Failed: 1)
  Failed test:  1
  Non-zero exit status: 2
  Parse errors: Bad plan.  You planned 2 tests but ran 1.
t/montage.t     (Wstat: 512 Tests: 1 Failed: 1)
  Failed test:  1
  Non-zero exit status: 2
  Parse errors: Bad plan.  You planned 19 tests but ran 1.
t/mpeg/read.t   (Wstat: 512 Tests: 1 Failed: 1)
  Failed test:  1
  Non-zero exit status: 2
  Parse errors: Bad plan.  You planned 2 tests but ran 1.
t/ping.t        (Wstat: 512 Tests: 1 Failed: 1)
  Failed test:  1
  Non-zero exit status: 2
  Parse errors: Bad plan.  You planned 2 tests but ran 1.
t/png/read-16.t (Wstat: 512 Tests: 1 Failed: 1)
  Failed test:  1
  Non-zero exit status: 2
  Parse errors: Bad plan.  You planned 5 tests but ran 1.
t/png/read.t    (Wstat: 512 Tests: 1 Failed: 1)
  Failed test:  1
  Non-zero exit status: 2
  Parse errors: Bad plan.  You planned 6 tests but ran 1.
t/png/write-16.t (Wstat: 512 Tests: 1 Failed: 1)
  Failed test:  1
  Non-zero exit status: 2
  Parse errors: Bad plan.  You planned 5 tests but ran 1.
t/png/write.t   (Wstat: 512 Tests: 1 Failed: 1)
  Failed test:  1
  Non-zero exit status: 2
  Parse errors: Bad plan.  You planned 6 tests but ran 1.
t/read.t        (Wstat: 512 Tests: 1 Failed: 1)
  Failed test:  1
  Non-zero exit status: 2
  Parse errors: Bad plan.  You planned 47 tests but ran 1.
t/setattribute.t (Wstat: 512 Tests: 1 Failed: 1)
  Failed test:  1
  Non-zero exit status: 2
  Parse errors: Bad plan.  You planned 71 tests but ran 1.
t/tiff/read.t   (Wstat: 512 Tests: 1 Failed: 1)
  Failed test:  1
  Non-zero exit status: 2
  Parse errors: Bad plan.  You planned 16 tests but ran 1.
t/tiff/write.t  (Wstat: 512 Tests: 1 Failed: 1)
  Failed test:  1
  Non-zero exit status: 2
  Parse errors: Bad plan.  You planned 10 tests but ran 1.
t/write.t       (Wstat: 512 Tests: 1 Failed: 1)
  Failed test:  1
  Non-zero exit status: 2
  Parse errors: Bad plan.  You planned 32 tests but ran 1.
t/zlib/read.t   (Wstat: 512 Tests: 1 Failed: 1)
  Failed test:  1
  Non-zero exit status: 2
  Parse errors: Bad plan.  You planned 2 tests but ran 1.
t/zlib/write.t  (Wstat: 512 Tests: 1 Failed: 1)
  Failed test:  1
  Non-zero exit status: 2
Files=25, Tests=25,  1 wallclock secs ( 0.12 usr  0.20 sys +  0.06 cusr  0.17 csys =  0.55 CPU)
Result: FAIL
Failed 25/25 test programs. 25/25 subtests failed.
make: *** [test_dynamic] Error 2
[root@server PerlMagick]#

User avatar
magick
Site Admin
Posts: 11162
Joined: 2003-05-31T11:32:55-07:00

Re: Possible bug in version 6.8.3-0

Post by magick »

Did you install in /usr/local/lib? If so, did you type 'ldconfig /usr/local/lib'? Also type:
  • cd ImageMagick-6.8.3-0/PerlMagick
    perl t/filter.t
What does it return?

ditto
Posts: 27
Joined: 2012-10-12T10:23:43-07:00
Authentication code: 67789

Re: Possible bug in version 6.8.3-0

Post by ditto »

I did your exact commands when installing, and did: ./configure --with-perl

Usually I would instead do ./configure --with-perl=/usr/bin/perl - but you said to only do ./configure --with-perl so I did that. Is that the problem?

I have now deleted the downloads so I can't quickly do

Code: Select all

cd ImageMagick-6.8.3-0/PerlMagick
perl t/filter.t
But I will install again, and do it. Can I do it my way, wich is like this?:

Code: Select all

./configure --with-perl=/usr/bin/perl
make
make install
ldconfig
make test
Because I do not know what perl Makefile.PL does? I have never done that before, only this time when you told me to do it.

ditto
Posts: 27
Joined: 2012-10-12T10:23:43-07:00
Authentication code: 67789

Re: Possible bug in version 6.8.3-0

Post by ditto »

By the way, I did only type: ldconfig, I did not type ldconfig /usr/local/lib (with the path after).

I will install everything again, and then try to type: ldconfig /usr/local/lib (with the path after).

ditto
Posts: 27
Joined: 2012-10-12T10:23:43-07:00
Authentication code: 67789

Re: Possible bug in version 6.8.3-0

Post by ditto »

I don't know if it is related, but during "make install" I get this:

Code: Select all

Checking if your kit is complete...
Warning: the following files are missing in your kit:
        Magick.pm
Please inform the author.
Warning: -L../magick/.libs changed to -L/root/ImageMagick-6.8.3-0/PerlMagick/../magick/.libs
Note (probably harmless): No library found for -lperl
Warning: -L../../magick/.libs changed to -L/root/ImageMagick-6.8.3-0/PerlMagick/quantum/../../magick/.libs
Note (probably harmless): No library found for -lperl

ditto
Posts: 27
Joined: 2012-10-12T10:23:43-07:00
Authentication code: 67789

Re: Possible bug in version 6.8.3-0

Post by ditto »

magick wrote:Did you install in /usr/local/lib? If so, did you type 'ldconfig /usr/local/lib'? Also type:
  • cd ImageMagick-6.8.3-0/PerlMagick
    perl t/filter.t
What does it return?
I have installed everything again. This time I made sure that I run 'ldconfig /usr/local/lib', here is the result you asked for:

Code: Select all

[root@server ~]# cd ImageMagick-6.8.3-0/PerlMagick
[root@server PerlMagick]# perl t/filter.t
1..58
Can't locate parent.pm in @INC (@INC contains: /usr/local/lib64/perl5 /usr/local/share/perl5 /usr/lib64/perl5/vendor_perl /usr/share/perl5/vendor_perl /usr/lib64/perl5 /usr/share/perl5 .) at /usr/local/lib64/perl5/Image/Magick.pm line 22.
BEGIN failed--compilation aborted at /usr/local/lib64/perl5/Image/Magick.pm line 22.
Compilation failed in require at t/filter.t line 21.
BEGIN failed--compilation aborted at t/filter.t line 21.
not ok 1
[root@server PerlMagick]#

User avatar
magick
Site Admin
Posts: 11162
Joined: 2003-05-31T11:32:55-07:00

Re: Possible bug in version 6.8.3-0

Post by magick »


ditto
Posts: 27
Joined: 2012-10-12T10:23:43-07:00
Authentication code: 67789

Re: Possible bug in version 6.8.3-0

Post by ditto »

Wow! Thank you very very much for helping me! I used cpan to install parent-0.225 and MovableType mt-check.cgi page instantaneous recognized Image::Magick, and now say this:
Image::Magick
Your server has Image::Magick installed (version ).
I feel I wasted much of your time, sorry. I am very thankful for your help. Now I am looking forward to upgrade all my 3 servers to newest ImageMagick 6.8.3-0. You are the best! Thank you!

Post Reply