Framing a thumbnail problem

Questions and postings pertaining to the usage of ImageMagick regardless of the interface. This includes the command-line utilities, as well as the C and C++ APIs. Usage questions are like "How do I use ImageMagick to create drop shadows?".
Post Reply
ridera

Framing a thumbnail problem

Post by ridera » 2007-02-08T12:04:11-07:00

Problem only seems to involve images with aspects greater than 1, height greater than width.

Here is my input file: Width, pixels: 200 Height, pixels: 337

And my command:
/usr/local/bin/montage -debug exception -size 240x240 -label %f '/home/xxxxx/public_html/test/images/footsteps7.jpg' -frame 6x6 -thumbnail 140x140 /home/xxxxxx/public_html/test/images/tmp_thumb.jpg

And my result: Error code=> 0

Array
(
[0] => 13:15:40 0:01 0.170u 6.2.8 Exception montage[13506]: decorate.c/FrameImage/209/Exception
[1] => frame is less than image size `/home/xxxx/public_html/test/images/footsteps7.jpg'
)

The resultant image has no frame and is 140x158 Image

And, note the response code is "0"; seems like it should be something else.

User avatar
anthony
Posts: 8881
Joined: 2004-05-31T19:27:03-07:00
Authentication code: 8675308
Location: Brisbane, Australia

Re: Framing a thumbnail problem

Post by anthony » 2007-02-10T20:13:18-07:00

Very strange you should have had a frame.
the space was provided for the frame!

Try setting the montage colors as defined on the IM Examples, montage page.
http://www.imagemagick.org/Usage/montage/#color
Anthony Thyssen -- Webmaster for ImageMagick Example Pages
http://www.imagemagick.org/Usage/

Post Reply