Search found 33 matches

by caliguian
2019-05-23T09:58:11-07:00
Forum: Developers
Topic: Can you help with an 'Unable to annotate image' error?
Replies: 6
Views: 4773

Re: Can you help with an 'Unable to annotate image' error?

I didn't install it myself, so I'm not sure where it came from (the person that takes care of our servers installed it). Should I just ask them to update it and include the freetype delegate? It sounds like that may be what I need to do. Thank you again for your help. I've spent several hours across...
by caliguian
2019-05-23T09:49:13-07:00
Forum: Developers
Topic: Can you help with an 'Unable to annotate image' error?
Replies: 6
Views: 4773

Re: Can you help with an 'Unable to annotate image' error?

Thanks for trying to help out with this. The code block gives me: convert is /usr/local/bin/convert The second gives me: Version: ImageMagick 6.9.6-4 Q16 amd64 2017-04-04 http://www.imagemagick.org Copyright: Copyright (C) 1999-2016 ImageMagick Studio LLC License: http://www.imagemagick.org/script/l...
by caliguian
2019-05-23T08:44:02-07:00
Forum: Developers
Topic: Can you help with an 'Unable to annotate image' error?
Replies: 6
Views: 4773

Can you help with an 'Unable to annotate image' error?

I am using php 7.0.19 and ImageMagick 6.9.6-4 on a FreeBSD 11.0 server. I use imagemagick for quite a few things, but I am just getting started with using it to overlay text on top of my images. The problem I'm having is that any time I try to use the annotateImage functionality an error is thrown t...
by caliguian
2016-05-31T19:50:45-07:00
Forum: Bugs
Topic: Rotate image causes black bars and corruption
Replies: 38
Views: 19755

Re: Rotate image causes black bars and corruption

fmw42 wrote:There is a more current version of libjpeg. I am on 90.
It looks like we're actually using jpeg-turbo, and it’s on 1.4.2.
by caliguian
2016-05-31T19:26:52-07:00
Forum: Bugs
Topic: Rotate image causes black bars and corruption
Replies: 38
Views: 19755

Re: Rotate image causes black bars and corruption

Edit coders/jpeg.c and force NoThreadSupport in RegisterJPEGImage(), there are about 4 places that its conditionally compiled. That should likely fix the problem. If so, let us know and we will adjust the conditional compile of thread support. It seems like this doesn't fix the issue, but instead s...
by caliguian
2016-05-31T18:37:54-07:00
Forum: Bugs
Topic: Rotate image causes black bars and corruption
Replies: 38
Views: 19755

Re: Rotate image causes black bars and corruption

Post the output of `convert -list format` just for JPEG. It tells us which JPEG library you are using. Are you using libjpeg Turbo? Here is the JPEG info shown from `convert -list format` JPE* rw- Joint Photographic Experts Group JFIF format (80) JPEG* rw- Joint Photographic Experts Group JFIF form...
by caliguian
2016-05-31T13:05:45-07:00
Forum: Bugs
Topic: Rotate image causes black bars and corruption
Replies: 38
Views: 19755

Re: Rotate image causes black bars and corruption

OK, you will need help from the Imagemagick Developer about OpenMP and your OS regarding this issue. It is clearly a threading issue on your OS. My guess is that the libjpeg delegate is not multi-threaded. Not sure why it worked on your one release. Thank you for trying to help. I have sent a messa...
by caliguian
2016-05-31T12:15:35-07:00
Forum: Bugs
Topic: Rotate image causes black bars and corruption
Replies: 38
Views: 19755

Re: Rotate image causes black bars and corruption

Alright, I have tested from the command line directly and got the same results. Here is the version information for the one I just tested: Version: ImageMagick 6.9.4-5 Q16 amd64 2016-05-31 http://www.imagemagick.org Copyright: Copyright (C) 1999-2016 ImageMagick Studio LLC License: http://www.imagem...
by caliguian
2016-05-31T11:02:36-07:00
Forum: Bugs
Topic: Rotate image causes black bars and corruption
Replies: 38
Views: 19755

Re: Rotate image causes black bars and corruption

fmw42 wrote:Are you running this in a terminal or via PHP exec or Imagick. If not the terminal, then perhaps it is your PHP install or Imagick install.

Might you have a bad libjpeg install?
This has been tested using PHP exec AND Imagick. Both results are the same across all machines.
by caliguian
2016-05-31T11:01:18-07:00
Forum: Bugs
Topic: Rotate image causes black bars and corruption
Replies: 38
Views: 19755

Re: Rotate image causes black bars and corruption

Each of these worked fine for me on my Mac OSX Q16 installs directly in a terminal window. I did not have a version of IM 6.9.4.3 to test. im6933 convert image.jpg -auto-orient tmp6933.jpg im6939 convert image.jpg -auto-orient tmp6939.jpg im6941 convert image.jpg -auto-orient tmp6941.jpg im6942 con...
by caliguian
2016-05-31T10:11:30-07:00
Forum: Bugs
Topic: Rotate image causes black bars and corruption
Replies: 38
Views: 19755

Re: Rotate image causes black bars and corruption

Sure; the image is in the very first post.
by caliguian
2016-05-31T09:52:48-07:00
Forum: Bugs
Topic: Rotate image causes black bars and corruption
Replies: 38
Views: 19755

Re: Rotate image causes black bars and corruption

This morning we tested with the following builds: 6.9.3.3 -> good 6.9.3.9 -> still good 6.9.4.1 - still good 6.9.4.2 -> broke. black bars across rotated images. 6.9.4.3 -> still broke 6.9.4.4 -> still broke 6.9.4.5 -> still broke Please look into this, as it appears to be a bug introduced in v6.9.4....
by caliguian
2016-05-28T22:46:44-07:00
Forum: Bugs
Topic: Rotate image causes black bars and corruption
Replies: 38
Views: 19755

Re: Rotate image causes black bars and corruption

We'll give that a shot next week. Headed to bed for tonight! :) Thank you for the advice!
by caliguian
2016-05-28T22:00:28-07:00
Forum: Bugs
Topic: Rotate image causes black bars and corruption
Replies: 38
Views: 19755

Re: Rotate image causes black bars and corruption

Well, I believe that this is a bug. I got so tired of messing with it that I moved down to ImageMagick 6.9.2-4 and tried it, and BAM it worked correctly again. I'll try to narrow it down to which version in between caused the break, but I believe that it is a bug at least in v6.9.4.3,1.