Search found 13 matches

by monark
2016-10-17T02:51:08-07:00
Forum: Users
Topic: [SOLVED] Flatten image onto white but keep alpha channel
Replies: 3
Views: 3193

Re: Flatten image onto white but keep alpha channel

Yup so this line does everything my 3 originals did

magick source.png \( +clone -background white -alpha remove \) -compose Over -composite final.png
by monark
2016-10-17T02:18:01-07:00
Forum: Users
Topic: [SOLVED] Flatten image onto white but keep alpha channel
Replies: 3
Views: 3193

Re: Flatten image onto white but keep alpha channel

So it looks from this link like what I need to use is the clone operator

http://www.imagemagick.org/Usage/basics/#clone
by monark
2016-10-14T11:59:01-07:00
Forum: Users
Topic: [SOLVED] Flatten image onto white but keep alpha channel
Replies: 3
Views: 3193

[SOLVED] Flatten image onto white but keep alpha channel

I have a bunch of png files with transparency which are premultiplied with black. I need them to be composited on white but preserve the alpha channel for converting to webp format. If I don't do that I get a black edge where there are semi transparent pixels. Is there a simple command that can comp...
by monark
2016-09-28T01:37:29-07:00
Forum: Bugs
Topic: Sgi header issue
Replies: 20
Views: 16345

Re: Sgi header issue

Absolutely fantastic! thank you
by monark
2016-09-27T09:50:37-07:00
Forum: Bugs
Topic: Sgi header issue
Replies: 20
Views: 16345

Re: Sgi header issue

Is there a process for that to happen or do they just check this board?
by monark
2016-09-27T09:08:41-07:00
Forum: Bugs
Topic: Sgi header issue
Replies: 20
Views: 16345

Re: Sgi header issue

Seems like there is enough data in the header to read the image since other packages can, photoshop (with plugin), xnview, Houdini itself to name 3 It would be nice if imagemagick could too and just print a warning. However I have now found a work around if imagemagick fails but it's slower than doi...
by monark
2016-09-27T01:57:35-07:00
Forum: Bugs
Topic: Sgi header issue
Replies: 20
Views: 16345

Re: Sgi header issue

These come from a 3d package, Houdini from Sidefx. They are usually spot on with specs. What's odd is these ones come from the compositor not straight from the renderer. And what I don't understand is even if I re-write them or save them to another format it still chokes. You'd think writing as a pn...
by monark
2016-09-26T01:49:51-07:00
Forum: Bugs
Topic: Sgi header issue
Replies: 20
Views: 16345

Re: Sgi header issue

Hmm ok that one was clearly a bad example seems that there must be more than one issue here. Let's try this one, this one opens fine in xnview just double chacked it. And gives me this error when I try and convert it magick: improper image header `0001.sgi' @ error/sgi.c/ReadSGIImage/535. magick: no...
by monark
2016-09-23T10:07:33-07:00
Forum: Bugs
Topic: Sgi header issue
Replies: 20
Views: 16345

Re: Sgi header issue

oh I see I did copy the wrong file, it should have been 0841.sgi not 0041.sgi, I'm totally losing it

Try this one
http://stage.anatomy.tv/atv2/bug/0841.zip

Sorry for the confusion. At least you have an example of a good one and a bad one, both generated originally in identical fashion.
by monark
2016-09-23T09:47:07-07:00
Forum: Bugs
Topic: Sgi header issue
Replies: 20
Views: 16345

Re: Sgi header issue

Python tends to do that when dealing with windows paths unless you force it not to. As I say it's processed in the region of 100 thousand files without complaint but in the case of about a dozen I get the above error. Looks like I can at the very least process them by hand, but I'd like to get to th...
by monark
2016-09-23T09:40:33-07:00
Forum: Bugs
Topic: Sgi header issue
Replies: 20
Views: 16345

Re: Sgi header issue

hmm me too, so why does it like being called from inside a python script... unless I copy the wrong example file....will investigate on Monday
by monark
2016-09-23T05:44:59-07:00
Forum: Bugs
Topic: Sgi header issue
Replies: 20
Views: 16345

Re: Sgi header issue

by monark
2016-09-21T05:59:56-07:00
Forum: Bugs
Topic: Sgi header issue
Replies: 20
Views: 16345

Sgi header issue

I'm finding a random error where Imagemagick fails to load some sgi's due to what it thinks is a header error This is the error magick: improper image header `I:/Ifa2/Actions/Render/Pushup/Motion1/Layer2\stills\sgi\0841.sgi' @ error/sgi.c/ReadSGIImage/535 magick: no image to apply a property "%...