Unknown IO error on version 6.9.2-5

Questions and postings pertaining to the usage of ImageMagick regardless of the interface. This includes the command-line utilities, as well as the C and C++ APIs. Usage questions are like "How do I use ImageMagick to create drop shadows?".
Post Reply
yakobom
Posts: 27
Joined: 2015-10-27T22:40:37-07:00
Authentication code: 1151

Unknown IO error on version 6.9.2-5

Post by yakobom »

Hi,
I am using the 6.9.2-5 version on Ubuntu 14.04.
I am getting an error when trying to use Identify on some images. For example:

Code: Select all

identify -format %n http://metrouk2.files.wordpress.com/2014/10/ad_149653507-e1414069912787.jpg
The result is more than 200 (that's right) lines saying:

Code: Select all

error : Unknown IO error
Note: I get the same errors when trying 'convert' as well.

Any idea what can the problem be?

Thanks,
yakobom

snibgo
Posts: 12585
Joined: 2010-01-23T23:01:33-07:00
Authentication code: 1151
Location: England, UK

Re: Unknown IO error on version 6.9.2-5

Post by snibgo »

It works fine for me, v6.9.2-5 in Windows 8.1.

Can you successfully "wget" the file?
snibgo's IM pages: im.snibgo.com

yakobom
Posts: 27
Joined: 2015-10-27T22:40:37-07:00
Authentication code: 1151

Re: Unknown IO error on version 6.9.2-5

Post by yakobom »

Yes I can, and it works on other images, so it's not a network problem.
Could it be some missing delegate, and the weird error is some kind of a bug? Since there is no official ubuntu install, I have downloaded the official release code and built it myself...

snibgo
Posts: 12585
Joined: 2010-01-23T23:01:33-07:00
Authentication code: 1151
Location: England, UK

Re: Unknown IO error on version 6.9.2-5

Post by snibgo »

I don't know. Do you have problems with other files at the same site? Perhaps the server has some kind of block, against robots.
snibgo's IM pages: im.snibgo.com

yakobom
Posts: 27
Joined: 2015-10-27T22:40:37-07:00
Authentication code: 1151

Re: Unknown IO error on version 6.9.2-5

Post by yakobom »

If that was the case, it wouldn't have worked for you on Windows... Any other thoughts?

snibgo
Posts: 12585
Joined: 2010-01-23T23:01:33-07:00
Authentication code: 1151
Location: England, UK

Re: Unknown IO error on version 6.9.2-5

Post by snibgo »

I've just tried my DIY-compiled (with Cygwin) version: it gives "error : Unknown IO error".

Comms are mystery to me. I just use wget, and do processing locally. I don't know how IM gets stuff from the net, or what can go wrong. Perhaps other people can try this, and suggest solutions. Maybe IM uses a library.
snibgo's IM pages: im.snibgo.com

User avatar
magick
Site Admin
Posts: 11133
Joined: 2003-05-31T11:32:55-07:00

Re: Unknown IO error on version 6.9.2-5

Post by magick »

We can reproduce the problem you posted and have a patch in ImageMagick 6.9.2-6 Beta within a few days. Thanks.

yakobom
Posts: 27
Joined: 2015-10-27T22:40:37-07:00
Authentication code: 1151

Re: Unknown IO error on version 6.9.2-5

Post by yakobom »

Great! Thank you.

Post Reply