Can't install rpm on RedHat

Questions and postings pertaining to the development of ImageMagick, feature enhancements, and ImageMagick internals. ImageMagick source code and algorithms are discussed here. Usage questions which are too arcane for the normal user list should also be posted here.
Post Reply
aporthog
Posts: 37
Joined: 2012-05-30T08:24:46-07:00
Authentication code: 13

Can't install rpm on RedHat

Post by aporthog » 2014-10-20T15:21:46-07:00

I've seen a few postings on this topic but so far haven't seen any answers. My systems is Red Hat Enterprise Linux Server release 6.5 (Santiago)

I've followed the instructions here: http://www.imagemagick.org/Usage/api/#building

yum install ImageMagick-devel works but gives me Version: ImageMagick 6.5.4-7 2014-01-30 Q16 OpenMP http://www.imagemagick.org. Ancient. Although the date listed is 2014-01-30. Confusing.

Anyway, all of the steps finished successfully but when I get to "nice rpmbuild --nodeps --rebuild ImageMagick*.src.rpm" it runs for a while and everything looks good but at the end I get

libtool: install: warning: remember to run `libtool --finish /usr/lib64/ImageMagick-6.8.9/modules-Q16/coders'
make[2]: Leaving directory `/root/rpmbuild/BUILD/ImageMagick-6.8.9-8'
make[1]: *** [install-am] Error 2
make[1]: Leaving directory `/root/rpmbuild/BUILD/ImageMagick-6.8.9-8'
make: *** [install] Error 2
error: Bad exit status from /var/tmp/rpm-tmp.V0j3VG (%install)


RPM build errors:
user cristy does not exist - using root
group cristy does not exist - using root
user cristy does not exist - using root
group cristy does not exist - using root
Bad exit status from /var/tmp/rpm-tmp.V0j3VG (%install)

And my rpmbuild/RPMS directory is empty.

(I'm running all of this under sudo -i)

I'd prefer using yum but I suppose I could try and build from source. Problem is, last time I tried that it was pretty much hell getting all the delegates to work. With the 6.5.4-7 version at least I can see I have all the delegates I need.

Post Reply