[CLOSED] possible bug with -auto-orient in IM 7

Post any defects you find in the released or beta versions of the ImageMagick software here. Include the ImageMagick version, OS, and any command-line required to reproduce the problem. Got a patch for a bug? Post it here.
Post Reply
User avatar
fmw42
Posts: 24000
Joined: 2007-07-02T17:14:51-07:00
Authentication code: 1152
Location: Sunnyvale, California, USA

[CLOSED] possible bug with -auto-orient in IM 7

Post by fmw42 » 2018-09-24T14:25:24-07:00

In IM 6.9.10.11 Q16, the following works:

Code: Select all

convert -auto-orient logo: logo.png

But in IM 7.0.8.11 Q16, it shows an error:

Code: Select all

magick -auto-orient logo: logo.png
magick: no images found for operation `-auto-orient' at CLI arg 1 @ error/operation.c/CLIOption/5251.

User avatar
dlemstra
Posts: 1505
Joined: 2013-05-04T15:28:54-07:00
Authentication code: 6789
Contact:

Re: possible bug with -auto-orient in IM 7

Post by dlemstra » 2018-09-24T14:41:44-07:00

IM7 is more strict about the order of the arguments. You will need to move -auto-orient after reading the first image:

Code: Select all

magick logo: -auto-orient logo.png
.NET + ImageMagick = Magick.NET https://github.com/dlemstra/Magick.NET, @MagickNET, Donate

User avatar
fmw42
Posts: 24000
Joined: 2007-07-02T17:14:51-07:00
Authentication code: 1152
Location: Sunnyvale, California, USA

Re: possible bug with -auto-orient in IM 7

Post by fmw42 » 2018-09-24T14:57:13-07:00

Thanks. All this time I though it was important to put it before the image list. My error.

Post Reply